Over mij

jannekeNa een vooropleiding vrije kunst op de ARTEZ te Arnhem en de fotografieopleiding; richting journalistieke/ documentaire fotografie op de KABK te Den Haag, ben ik voor mijzelf begonnen.

Tijdens mijn studietijd heb ik ervaring opgedaan bij Associated Press (AP) in Sydney Australië en een aantal boeiende fotografen uit Nederland. Inmiddels zijn diverse grote opdrachtgevers de revue gepasseerd, waaronder de Koninklijke Landmacht, het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Sociëteit de Witte. Ook heb ik opdrachten mogen doen voor het bekende fotografenduo van Cheers to Your Eyes .

Al van jongs af aan was het voor mij duidelijk dat mensen en hun omgeving mij enorm boeien. Sociale interacties tussen mensen hebben een grote variëteit aan tradities, rituelen, ethiek, normen, waarden en wetten. Fotografie is voor mij een manier om zulke momenten vast te leggen. Wij leven in een wereld waar de tijd niet meer stil lijkt te staan, gebeurtenissen en momenten zijn in een flits van een seconde voorbij.

Ik grijp ieder moment dan ook aan om op een vernieuwende manier vast te leggen.

Indien mogelijk heeft ‘natuurlijk’ licht mijn voorkeur en ik werk het liefst op locatie zodat ik gebruik kan maken van de mogelijkheden die er zijn.

Als ik mijzelf zou moeten omschrijven als fotograaf dan ben ik een fotograaf met een duidelijke persoonlijke touch. Ik maak graag contact met mensen en probeer het ze zo comfortabel mogelijk met zichzelf en de camera te maken.

Ik fotografeer de mensen zoals ze zijn en probeer zelf zo onzichtbaar mogelijk te blijven. Geposeerde plaatjes probeer ik te vermijden, het beeld moet zichzelf creëren. Hiernaast blijf ik op zoek naar vernieuwing, originaliteit, uitdaging en luister ik ook goed naar de wensen van de opdrachtgever.

Geniet van mijn beeldtaal

Janneke van Beek